آنچه که در اروپا (یا حداقل در سوئد) به "بیف" معروفه، در حقیقت همان کتلت خودمون بدون سیب زمینی است که با گوشت چرخ کرده تهیه میشه و هیچگونه شباهتی به "بیفتک" که با گوشت تکهای درست میشه، نداره
اما به این "بیف والنبرگ" توجه کنید که اصلا پیاز نداره و در عوض, سبزیجات معطر بهمراه فلفل سیاه، بخوبی بوی گوشت را از بین میبرند.
مواد لازم برای چهار نفر:
- چهار صد گرم گوشت چرخ کرده ، ترجیحا گوسفندی
- چهار عدد زرده تخم مرغ
- دو دسی لیتر خامه، خامه ی همزدنی
- نیم دسی لیتر سبزیجات معطر (مثل مرزه، ترخون، نعنا و .....) که بخوبی خرد شده باشند، من از مرزه استفاده کردم
- نمک و فلفل سیاه از هر کدام یک قاشق چایخوری
- کره برای سرخ کردن بیفها
طرز تهیه:
مواد بالا را بخوبی با هم مخلوط و مایه ی بدست آمده را به هشت قسمت تقسیم کنید
هر یک از آن هشت قسمتها را با دست فرم بدین (یا اینکه در قالب بریزید) و در ماهیتابه با کره سرخ کنید. هر طرف را حدود دو تا سه دقیقه، بیشتر از یکبار هم آنها را برنگردانید.
برای تهیه "سالاد سیب زمینی و مارچوبه" به مواد زیر احتیاج دارید:
- هفتصد و پنجاه گرم سیب زمینی، من از نوع "پوست قرمز" استفاده کردم که رنگ و رویی به سالاد ببخشه
- سیصد گرم مارچوبه (سبز یا سفید) تازه
- دویست و پنجاه گرم گوجه فرنگی معروف به مینیاتوری
- چهار قاشق غذا خوری مخلوطی از کره و روغن زیتون، یا روغن مایع
- دو قاشق چایخوری خردل
- نمک و فلفل سیاه
- دو قاشق غذا خوری سبزی معطر که درشت خرد شده باشه
طرز تهیه ی سالاد:
سیب زمینیها را در آب بپزید، اگر از نوع سیب زمینی استانبولی استفاده میکنید، میتونید با پوست بپزید. هر کدام از مارچوبهها را به سه یا چهار قسمت تقسیم کنید و بمدت سه دقیقه (نه بیشتر) در آب کم نمک بپزید و بلافاصله آبکش کنید. گوجه فرنگیها را به دو نیمه کنید. سیب زمینیها را با چاقو به قطعات نامنظم تقسیم کنید. در ظرفی جداگانه کره، روغن، خردل، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و بعنوان سس سالاد، روی سیب زمینیها بریزید و مارچوبهها و گوجه فرنگیها را به آن اضافه کنید. سبزیهای معطر را روی سالاد افشان کنید و همراه با بیف ها، سرو کنید. ن
در اینجا سبزیها را داخل گلدان میفروشند که در صورت آبیاری منظم، یکی دو هفته دوام میاورد. در عکس گلدان مرزه را میبینید
نوش جان شما و مهمان ها
Wallenbergare med örter
4 portioner
400 g lammfärs
2 dl vispgrädde
4 st äggulor
1/2 dl hackade färska örter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Ljummen sparrispotatis-sallad
3/4 kg delikatesspotatis
300 g färsk grön sparris
250 g körsbärstomater
4 msk smör- och rapsolja
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt, gärna gorumetsalt
1 krm svartpeppar
2 msk grovhackade färska örter
Gör så här:
Se till att färs, grädde och ägg är riktigt kalla. Blanda färsen med grädden, lite i taget. Arbeta in äggulorna, en och en. Smaksätt färska örter, svart och peppar. Forma färsen till 8 biffar på en vattensköljd skärbräda. Stek biffarna i smör i en stekpanna 2-3 minuter på varje sida. Skala och koka potatisen. Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten cirka 3 minuter. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop smör-&rapsolja, senap, salt och peppar. Dela potatisen i bitar. Blanda med dressing, sparris, tomater och färska örter strax före servering. Servera biffarna med sparrispotatis-salladen.
ساده و صمیمی سرو میکنید و همین باعث زیبایی کارتان میشود.
پاسخحذفمرسی مرسی خانم هیوا. من غذا را طبق عادتم "رستورانی" تزیین میکنم، به این معنی که غذا قبل از اینکه سرد بشه، بدست مشتری برسه. بهمین خاطر زیاد وقت صرف نمیکنم
پاسخحذفبسیار عالی شده استاد. ایده ی بدون پیاز بودن گوشت هم باید جالب باشه. حتما امتحان میکنم.اون کاسه ترشی رو معرفی میکنید استاد؟
پاسخحذفهومن خان عزیز، سلام. اون کاسه ی "سالاد حبوبات" هست که باقالی و لوبیا قرمز (نوع سیاهش) و بریدههای کلم هست که با آبلیمو و روغن زیتون و سبزیجات معطر، مزه دار شده. غیر از پیاز، خیلی چیزها هست که میتونه نقش "بوگیر" رو برای گوشت داشته باشه، از جمله فلفل دلمهای قرمز، پودر فلفل سیاه و سبزیجات معطر
حذفostade aziz age vaght sarf mikardin chi mishod!!aliye harf nadare karhaton.rasti marze be englisi chi mishe?
پاسخحذفسلام خانم ساما، محبت دارین شما. مرزه به انگلیسی Thyme میشه، اگر چه از نظر ظاهر شباهت زیادی به مرزههای خودمون نداره، اما مزه ش دقیقا همونه
حذف