کباب فری یا کبابی که داخل فر گریل میشه، همیشه مقداری سفت میشه اگر ....
اگر مقداری آرد سوخاری به مایه ی آن اضافه نکنیم که در آنصورت نمیدونم آیا میشه اسم این غذا را "کباب" گذاشت یا نه. به هر حال اسمش "کباب فری" هست و بهتره که فقط به خوشمزه درست کردن آن توجه کنیم و کاری به اسمش نداشته باشیم. معروفه که وقتی گوشت را "کباب" میکنیم، هضم آن آسانتر میشه اما چنین توقعی را نباید از کباب فری و یا کباب تابهای داشت، چون در این دو مورد گوشت در حقیقت سرخ میشود، نه کباب.
مواد لازم برای اینکه سطح یک سینیِ فر خانگی را بپوشاند:
- گوشت چرخ کرده هشتصد گرم.
- دو عدد پیاز درشتِ "خیلی خیلی " ریز رنده شده. پیازها را دو یا سه بار رنده کنید :)) چرا که هیچ چیز بد قیافه تر از دانههای پیاز نیست که روی سطح کباب دیده میشوند. من با دستگاه، پیاز را در حقیقت بصورت پودر در میارم که طبیعتاً مقداری آب میندازه که این آب جذبِ دانههای پودر سوخاری میشه. بر خلاف کباب کوبیده ی سیخی، در این نوع کباب بدون نگرانی میتونید به هر تعداد که دوست دارین، پیاز رنده کنید، اما توجه داشته باشین که مقدار زیاد پیاز، گاهی باعث ترک خوردن کباب میشه.
- دو قاشق آرد سوخاری. نمک و دیگر هیچ.
ابتدا آرد سوخاری را به پیازهای رنده شده اضافه کنید و ده دقیقه استراحت بدین. بعد گوشت و نمک را اضافه کنید و بخوبی ورز بدین. سطح سینی فر را با روغن مایع چرب کنید و مایه کباب را روی آن پهن کنید و برش بدین. اگر گوجه فرنگیها را کبابی میخواهید، گوجههای نیمه شده را روی نرده ی فر، بالای سینیِ کباب قرار بدین تا عصاره ی گوجهها روی کباب بریزه. این مجموعه را در فر (۲۲۵ درجه) بمدت نیم ساعت حرارت بدین.
تعجبی نداره اگر سطح و حجم کباب روی سینی، کمتر بشود چرا که هم گوشت دارای مقداری عصاره و هم پیاز دارای مقداری آب هست که اینها در خلال حرارت دیدن، بخار میشوند و با هیچ وسیله و ترفندی نمیشه از این "کوچک شدن" جلوگیری کرد. نوش جان شما و اعضای خانواده.
یعنی کباب عالییییییییی استاد عزیز . من عاشق این مدلی تهدیگ هست خیلی دوست میدارم . خیلی ممنون که تمام نکات ریز رو یاد میدید .
پاسخحذفقابل شما رو نداره خانم عارفه، تهدیگ رو من تو روغنش برای اولین بار کمی پودر فلفل قرمز ریختم که این رنگی شد.
حذفوای خیلی عالی شده....مگه میشه عالی نشه؟
پاسخحذفمنم موافقم که هیچ جوری نمیشه کباب جمع نشه...یعنی هرجور فکر می کنم می گم خب نمیشه آخه:) اما از عزیزی شنیدم که اگه از اول برش بزنیم کباب رو، جمع نمیشه...نمی تونم قبول کنم تا قبل ار امتحان کردن راستش..چون گوشت که چربی داره بهرحال..پیازم آب میندازه خب
بگذریم..... اون ته دیگا اصل ته دیگه و من عاشقشم
خانم هانیه، تا حالا کجا بودین که این فعل "جمع شدن" رو یادِ من بندازین. من از سطح و حجم کباب صحبت کردم و آخرش به "کوچک شدن" رسیدم :)
حذفخیلی خیلی عالی ، دستتون درد نکنه ، شما اسسسستاد کباب هستین :)
پاسخحذفبه به خانم رز هم محبت کردند و اینجا بمن سر زدند.
حذفاون عکس اول خیلی عکس سختیه استاد ! من خیلی بهش نگاه کردم که فهمیدم چی به چیه !
پاسخحذفتا به حال تو فر کباب درست نکردم . دست شما درد نکنه
خانم الهام، باور کنید که عکس خوبیه و من باهاش تو یک مسابقه شرکت کرده ام.
حذفامروز کبابوبااین دستوردرست کردم.بس که خوشمزه شده بودوزیادخوردم،هرلحظه امکان مردنم وجودداشت.حالا به دلیل مشارکت در طراحی قتل،باکسب اجازه، می خوام ازتون شکایت کنم استاد. بااحترام: فروزش
پاسخحذف:)))))))))))))))))))
حذفهاهاها استادمون گناه دارن خب :))))))
به به
پاسخحذفوای چقدر هوس انگیزه
پاسخحذفآقای کفایی من از بستگانم یک دستور دیگه دارم واسه این کباب. واسه این حجم گوشت 2-3 قاشق ماست و البته سماق و زنجبیل خیلی کمی هم میریزن داخلش. و با دمای کیک میپزن. اون هم مزه ش عالی بود. آرد سوخاری نداشت و ضخامتشم باید زیر 2 سانت میبود.
پاسخحذفسلام خانم. من فعلا محو نوشتههای شما در وبلاگتون شده ام. تو این موقعیت با من از "غذا" حرف نزنید. فردا در باره ی این نوع کباب حرف میزنیم، اوکی؟ وبلاگتون رو لینک کردم، عیبی نداره ؟؟
حذفسلام مجدد و ممنونم از لینک. چه ایرادی؟ فقط باز هم با همون دستور فامیلمون درست کردم اما روش برشته نشد مثل کباب تابه ای شد.
پاسخحذفسلام خانم. هر وقت کامنتی از شما در اینجا میبینم، میرم و بیشتر از نیم ساعت در وبلاگتون سرگرم میشم. چطوری یاد گرفته اید که انقدر "روان" بنویسید؟
حذفاگر به مایه ی کبابتون سماق اضافه میکنید، قبلا سماق را از صافی (الکِ ریز) عبور بدین، چون اگر چند تایی دانه ی کوبیده نشده سماق وارد مایه ی کبابتون بشه، بعدا در اثر حرارت مثل دانههای اسپند میترکند و گند میزنند به دیواره ی داخلیِ فرتان. این دستور فامیلتون را یکبار در آینده امتحان میکنم. قبلا دیده بودم که به مایه ی همبرگر، سماق و زنجبیل اضافه میکنند. ممنون که به اینجا سر میزنید
این نظر لطفتونه... یک وبلاگ خیلی ساده ست شما لطف دارید...
پاسخحذفjenab piaz o ba dastgah farmodid khord nakonid, khobiat nadareh!!!! bazam ostad az salamati ghaza mayeh gozashtid bara ta,mesh. omretan deraz
پاسخحذفخانم کیمیا ی گرامی، گفتههای شما را کاملا از روی مصلحت و حسن نیت میدانم، اما اجازه بدین وقتی مهمانهایم رفتند، در یک فرصت بهعنوان آشپز (من) و کارشناس امور تغذیه (شما) بحث و تبادل نظر داشته باشیم
حذف