پست‌های پرطرفدار

۱۳۹۲ فروردین ۳۰, جمعه

استیک گوشت گوسفند


  گوشت گوسفند را نمی‌شه مستقیم در ماهیتابه استیک کرد چون طعم و بوی خوبی‌ نمی‌گیره و این بوی آزار دهنده چند ساعتی‌ در آشپزخونه باقی‌ می‌مونه، ضمن اینکه هرگز استیک آبدار و لذیذی بدست نمیاد، اما به روش زیر می‌توان از یک تکه گوشت گوسفند، غذا یی خوشمزه و مجلسی تدارک دید

موادی که برای تدارک دیدن این غذا ی هوس انگیز لازم می‌شه عبارتند ازززززز:

- یک تا یک و نیم کیلوگرم ران بره
- شیش تا هشت حبه سیر پوست کنده و خیلی‌ ریز خرد شده، یا رنده شده
- به اندازه ی سه قاشق غذا خوری "رز ماری" که خیلی‌ خوب خرد شده باشه. شبیه ترخون‌های خودمونه
- به اندازه ی یک قاشق غذا خوری فلفل قرمزی که به خوبی‌ خرد شده باشه
- آب یکعدد لیمو ترش
- دو کیلو سیب زمینی‌ استانبولی
- کره یا روغن مایع برای سرخ کردن
- نمک و فلفل سیاه



سیر، رز ماری و فلفل قرمز را که به خوبی‌ خرد شده اند را با هم ترکیب کنید. با چاقو در گوشت شکاف‌هایی‌ را ایجاد کنید و از این مواد در داخل این شکاف‌ها پر کنید



بعد از پر کردن شکاف ها، گوشت چنین شکلی‌ را طبق عکس زیر به خود می‌گیرد که حالا باید نمک، فلفل و آبلیمو را با نوک انگشتان، روی گوشت 
بمالید



از این به بعد روشی‌ را که به کار می‌برید، عیناً شبیه به درست کردن " شاتو بریان" است، یعنی‌ اینکه تکه ی گوشت را در ماهیتابه همراه با روغن یا کره تفت میدین و باید مراقب باشید که تمام سطوح گوشت طلایی رنگ بشه. شاتو بریان را با تکه‌های کوچکتر گوشت و از جنس راسته ی گوسفند و یا فیله ی گوساله درست میکنند



بعد از تفت دادن، گوشت را از ماهیتابه خارج کنید و روی یک نرده ی مخصوص فر‌ قرار بدین. دماسنج را در پر عمق‌ترین قسمت گوشت فرو کنید و یک سینی فر‌ را با یک لیوان آب (نه بیشتر) پر کنید و زیر آن بگذارید. کلّ این مجموعه را در فر‌ که قبلا حرارتش را به ۱۷۰ درجه (برای فر‌‌های با هوای گرم) و یا به ۲۰۰ درجه برای فر‌‌های معمولی‌، رسانده اید قرار بدین و به مدت هفتاد تا هشتاد دقیقه، حرارت بدین. مهم: طی‌ اینمدت با فاصله‌های هر بیست دقیقه یکبار، از آبی‌ که در سینی جمع میشود، با قاشق روی گوشت بریزید و وقتی‌ دمای داخل گوشت به ۶۲-۶۵ درجه رسید، آنرا از فر‌ خارج و همراه با سیب زمینی‌‌ها سرو کنید. داخل گوشت میتونه صورتی‌ رنگ باشه که در مورد گوشت گاو و گوسفند عیبی نداره 


 هر یک از سیب زمینی‌‌ها را به دو قسمت تقسیم کنید و آنها را در آب و نمک بمدت پنج دقیقه بجوشانید. سپس آنها را آبکش کنید و رویشان نمک و فلفل و روغن (با اسپری یا با بوروس) بپاشید و همراه با گوشت در بیست دقیقه ی آخر در فر‌ حرارت بدین، بطوریکه سطحشان خوشرنگ و طلایی بشه






در این دو عکس آخر، ظرف غذا را زیر نور هالوژن می‌بینید



Lammstek med grillade färsk potatis i ugn

ingredienser (ca 5-6 pers)
-  1-1/5 kg lammstek
-  6-8 st vitlöksklyftor
-  3 msk färsk rosmarin, fin hackad
-  1 msk färsk chilifrukt, finhackad
-  smör eller matolja för stekning
-  1 st citron, pressad
-  salt och svartpeppar

Gör så här
1. Sätt på ugnen på 170 grader, varmluft.
2. Stick 7-9 ca 10 cm djupa hål i köttet med en kniv. Fyll hålen med vitlök, rosmarin och chili. Gnid in lammsteken i salt och peppar, örter och citron.
3. Bryn lammsteken i smör och se till att den får fin färg på alla sidor.
4. Stick in ett köttermometer på det tjockaste ställer och lägg steken på ett galler. Ställ in den i ugnen med långpannan som fångar upp skyn.
5. Stek tills termometern visar 62-65 grader, räkna med cirka 70-80 minuters stektid. Viktigt, lammsteken ska vara rosa inuti. Ös steken några gånger med skyn under stekningen.
6. Servera med grillad färskpotatis. Häll gärna på lingonsylt också.

۷ نظر:

  1. خیلی عالی شده استاد. باید از این استیک خورد :)

    پاسخحذف
  2. استاد در مورد اون سس قرمز هم یک توضیح میدین؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اون مربای لینگونه. لینگون یک میوه ی ریز بدون هسته مثل تمشکه. حتما میدونید که آدم وقتی‌ غذا ی گوشتی می‌خوره، بعدش خیلی‌ به قند و چیز‌های شیرین میل پیدا می‌کنه، که ما ایرانیها بعد از غذا چای با قند می‌خوریم. سوئدیها هم با غذا خیلی‌ مربا میخورند. خوشمزه هم می‌شه. منکه عادت کردم. شما هم امتحان کنید

      حذف
    2. حتماً خوشمزه میشه و صددرصد باید امتحان کنم.

      حذف
  3. سلام جناب کفایی .مدتها ست که نمی توانم برایتان کامنت بگذارم ( امان از این همه فیلتر که مرا از وب های دوستان وسفره ایرانی عزیز دور کرده است ) و از این همه زیبایی و هنر اشپزی تشکر کنم.امیدوارم این بار کامنتم تایید و فرستاده شود. موفق باشید.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام خانم سلماسی، از دوباره دیدنتون خوشحالم. محبت کنید آدرس وبلاگتون رو برایم بگذارید

      حذف