اگر به مرغ تازه و رسمی و از نژادِ خوب دسترسی دارید، بهتره که آنرا بجای سرخ کردن و یا کباب کردن، بروش زیر آبپز و با چلو کره سرو کنید
مرغ (یا مرغ هایتان) را بعد از پوست کندن و شستن، در یک قابلمه قرار بدین و به ازای هر مرغِ متوسط فقط دو دسی لیتر (نه بیشتر) آب در قابلمه بریزید. نمک، فلفل سفید و یکی دو تا برگ بو هم به آن اضافه کنید. همچنین یک پیازِ پوست کنده را چهار قاچ کنید و داخل قابلمه بیاندازید. روی شعله ی ملایم، قابلمه را با درِ بسته بمدتِ یکساعت حرارت بدین. اگر خواستید نمکِ آنرا بچشید، تا ده دقیقه یِ آخر صبر کنید، چرا که اول باید باکتریها کشته شده باشند. با این روش بوی مخصوصِ مرغ کاملا از بین میرود و به کرفس و هویج و زرد چوبه هم نیازی نیست، آگر چه بوی مرغ و ماکیان به نوع آنهم بستگی دارد و بعضی از انواع مرغها بوی تند تر و ماندگار تری دارند اما همگی اگر قبلا فریز نشده باشند، بوی ملایمتری دارند که با این روش از بین میرود.
اگر دوست دارید, بعد از اینکه مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کردین، با برس روی آن زعفرانِ آب شده بمالید و رنگِ بهتری به آن ببخشید. دوستان و آشنایان محبت کردند و در این سفری که به ایران داشتم انقدر زعفران در چمدانِ من گذاشتند که نمیدونم باهاشون چکار کنم. تقصیر خودم بود و هر کس از من میپرسید سوغاتی برایت چی بگیریم، جواب میدادم که من تعداد زیادی کتاب خریدهام و اضافه بار دارم و شما محبت کن فقط "نیم گرم" زعفران برایم بگیر. غافل از اینکه در ایران مثل اینجا بستههای نیم گرمی زعفران وجود ندارد و کوچکترین بسته ی آن، یک مثقال وزن دارد. حالا شاید روز عاشورا باهاشون "شله زرد" درست کنم.
باری، این مرغِ خوش عطر و خوشمزه را با چلو کره سرو کنید و مثل من اسفناجهای ریز و تازه رسته را هم کنارش بگذارید. نوش جان شما و میهمانانتان
مامان من هم به همین روش مرغ رو میپزه بدون زعفرون اینقدر خوشمزه میشه که هرچی بخوری سیر نمیشی!!!!
پاسخحذفسلام، پس شما هم خانوادگی ذائقه ی خوب و تربیت شدهای دارید
حذفvaaah bahh baahhhhh man goshname
پاسخحذفاین دخترِ خوب الان بلند میشه برای خودش غذا میپزه و میل میکنه و گرسنه باقی نمیمونه
حذفسلام. من با بوی مرغ مشکلات زیادی دارم. این مدلی فقط پیاز داره و برگ بو. کاملا بوی وحشتناکش از بین میره؟؟؟ (اخه من مرغ را همیشه بدن آب با پیاز زیاد (3 تا) و نمک میگذارم. درش را هم میگذارم. به خودش روغن میده و میپزه. بوش هم میره. اما این روش رو امتحان نکردم
پاسخحذفسلام خانم گلسنگ. من هم مثل شما خیلی به بوی گوشت مرغ و ماکیان حساس بودم و هستم و بهمین خاطر تا یکی دو سال پیش، خیلی بندرت گوشت مرغ مصرف میکردم. تا اینکه با بالا رفتن سنّ بفکر جایگزینی برای اینهمه گوشت قرمزی که مصرف میکردم، افتادم و در حال حاضر مشغولِ عادت دادنِ خود به گوشت مرغ و ماهی هستم.
حذفحتما میدونید که بیشتر از نیمی از بوی مرغ، به پوستش مربوط میشه، یعنی اون ذخیرههای چربی و همچنین محلِ رویش پرّهای مرغ که قابل مقایسه با "پیاز چههای مو" در بدنِ انسان و سایر حیوانات هستند، دست به دست هم میدهند و بوی (بقول شما) وحشتناک مرغ را بوجود میآورند که با کندن و دور انداختن این پوست، بیشتر از نیمی از بوی مرغ از بین میره. ضمناً گوشت پرندگان با فریز کردن آنها بوی تند تر و قویتری پیدا میکنند. پس با توجه به این دو مورد و همچنین با کمک پیاز و برگ بو، میتونید مقدار خیلی زیادی از بوی مرغ را از بین ببرید. گوشت مرغ و ماکیان از جمله گوشتهای با کیفیت و با خاصیت و با درجه ی بالای پروتئین هستند و جایز نیست که از برنامه غذا یی حذف بشوند. لطفا از خودتون خبر بدین که نظرتون در اینمورد چی هست