این آشِ خوشمزه، ریشه در استان همدان و شهرهای نهاوند و تویسرکان داره. دستورش را دوست نازنینی در اختیارم گذاشت.
مواد لازم برای دو نفر:
نیم پیمانه (یک دسی لیتر) نخود.
نیم پیمانه (یک دسی لیتر) عدس.
دو عدد بادمجون متوسط.
دو قاشق غذا خوری آرد.
یک پیاز متوسط.
نیم کیلو کشک.
مقداری گوشت چرخ کرده که با پیاز و زردچوبه سرخ شده.
نعناع، نمک و فلفل و روغن مایع.
طرز تهیه:
نخود را از شب قبل خیس کنید و در آب بدون نمک، نیم پز کنید. عدس را به آن اضافه کنید و هر دو را با هم بپزید و سپس به آن نمک اضافه کنید - حبوبات در آبِ بدون نمک زودتر پخته میشوند.
بادمجونها را بصورت مکعبهای کوچک (نگینی) خرد کنید و در ماهیتابه جداگانه با روغن سرخ کنید و به نخود و عدس که در قابلمه در حال پختن هستند، اضافه کنید.
پیاز را پوست بگیرید، خرد کنید و تفت بدین و نمک و زرد چوبه بزنید و داخل قابلمه بریزید. دو قاشق آرد را در روغن سرخ کنید (در اصطلاح محلّی "برشتو" گفته میشه) و به مواد بالا اضافه کنید و مدتی حرارت بدین تا جا بیفته و قوام بگیره - زیاد ظرف کثیف نکنید و برای بادمجون، پیاز و آرد میتوانید از یک ماهیتابه بترتیب استفاده کنید بدون اینکه آنرا بشویید - در انتها، کشک را به آرامی داخل قابلمه بریزید و بخوبی هم بزنید. آش را که حالا آماده شده است، داخل دو کاسه بریزید و بعد از سرد شدن، با نعناع داغ و سیر داغ و گوشت تزیین کنید. این آش سرد میل میشود و باید غلظت داشته باشد. از سبزی در این آش، نشانی نمیبینیم.
در عکس زیر این آش را موقعی که با "بادمجون پوست دار"، پخته شده میبینید
این آش خوشمزه ترین آشی هست که خوردم...اولش کلی ذوق کردم که منم اون دوست نازنین آقای کفایی!! لوووووووووول
پاسخحذفدستتون درد نکنه واقعا خوشگل هم شده...طعمش هم که می دونم محشره و به همه توصیه می کنم حتما درست کنن
شما از "نازنین" هم نازنین ترین
حذفمن الان تو ابرام...چه خوبه هوا اینجا :)))))))
حذفمن حتما این رو درست میکنم ، عااالیه ، دستتون درد نکنه
پاسخحذفشف رز گرامی، یادتون باشه که قول دادین
حذفچشم در اولین فرصت :)
حذفمنم از این آشها میخوام !
پاسخحذفشف الهام عزیز، آخرش یک راهی پیدا میکنم که به آدرستون پست کنم
حذفدرود فراوان بر شما و خاندانتان باد. براستی که چه نیکو طبخ کرده اید. محمود
پاسخحذفجناب شف محمود (من هر کس اینجا بیاد، یک "شف" به نافش میبندم)، از خاندان آثاری بر جای نمانده و ابوی سال پیش عمرش رو به شما داد و من خودم با این سنّ کمی که دارم "بزرگ خاندان" شدم
حذفبه به آقای کفایی من نمی دونستم شما وبلاگ دارین وگرنه زودتر از اینا می اومدم اینجا. خیلی عالیه. دستتون درد نکنه. من با اجازه لینکتون رو گذاشتم تو وبلاگم. به نظرم بعضی وقتا آشپزی هم به اندازه ی نوازندگی ویولن سل هیجان انگیزه :)
پاسخحذفشف شادی گرامی، از بودنتون خوشحالم.
حذفاین نظر توسط یک سرپرست وبلاگ حذف شد.
پاسخحذفسلام آقای کفایی
پاسخحذفتا حالا اسم این آش و نشنیده بودم ولی کاملا مشخص است که خیلی خوشمزه است
دستتون درد نکنه ***
سلام خانم شف لاله، امیدوارم یک موقع که حوصله دارین، درستش کنید و نوش جان کنید
پاسخحذفوای که غش کردم من اینو فردا برا نهار درست میکنم البته بدون گوشت محشره مرسی <3
پاسخحذفسلام جناب کفایی.بعد از مدتی توانستم به بلاکتان وارد شوم وسوپرایز شوم از پدیده خوشمزه ای به نام پیتزا(که شدیدا دوستش دارم و از شیوه های جدیدش همیشه استقبال میکنم) و همچنین این اش خوشمزه.باز هم تشکر به خاطر راهنمایی ها و تجربه های همیشه مفیدتان.ممنون.
پاسخحذفway ba ejaze man ham in ash ra dorost mikonam chon ke ashege bademjoun hastam dar har gazaei ke bashe ;) kheyli mamnoun ,hamishe salamt o shad bashid ,(dihan
پاسخحذفذاینجا اصلا اب نریختین تو اش؟؟؟
پاسخحذفسلام
پاسخحذفاين آش يكي از خوشمزه ترين آشهايي بود كه خوردم.براي هر كي هم درست كردم لذت برد
ممنونم آقاي كفايي
من اينقدر اين آش رو دوست دارم كه جسارت كردم و چند سال بعد از پستتون دارم نظر مينويسم... راستش دوستتون يك ماده اوليه مهم اين آش رو فراموش كرده بهتون بگه. بلغور گندم اساس اين آشه در نتيجه آرد لازم نداره ... آبش اگه آب قلم باشه خوشمزه تر ميشه ، لوبيا سفيد هم داره البته و من تا حالا نشنيده بودم سرد خورده بشه ؛ حالا ايندفعه سرد ميخورم ببينم چه جوريه
پاسخحذفمحبت کردین که نظر نوشتین. دوستم اهلِ تویسرگان هست و نظرِ شما را برایش فرستادم و جوابِ ایشون را خدمتتون همینجا مینویسم. اما من با کمالِ میل، تغییراتِ شما را اجرا خواهم کرد و نظرِ خودم را خواهم نوشت. این آش را به خاطر علاقهای که به مزهاش دارم، با فاصلههای خیلی کم درست میکنم
حذفمنم چون يه نصفم ملايريه اين آش رو زياد خوردم ... از نظر من سلطان آشهاست. مقام هاى بعدى رو هم بترتيب به آش جودوغ و ترخينه ميدم... به به
پاسخحذف