پستهای پرطرفدار
-
این ساندویچ رو یادتونه که من باهاش یازده ماه پیش در یک مسابقهای که یکی از شرکتهای لبنیاتی سوئد ترتیب داده بود، شرکت کردم و اول شدم؟ ج...
-
معروف است که آمریکاییها در "طبخ مرغ" حرف اول را میزنند و بیشتر از ده نوع روش و رسپی برای پختن مرغ دارند که "کنتاکی و س...
۱۳۹۳ مهر ۲۴, پنجشنبه
۱۳۹۳ مرداد ۲۹, چهارشنبه
۱۳۹۳ مرداد ۲۵, شنبه
۱۳۹۳ تیر ۱۲, پنجشنبه
Pizza Dip
اینهفته دخترِ خوبم پیش من هست و شریکِ بالکن نشینیهای من شده. برایش امروز پیتزا را به یک فرمِ عجیب درست کردم، یعنی اینکه تمام موادی را که روی نون پیتزا میریزند اعم از سس پیتزا، پنیر پیتزا و قارچ و سوسیس را، ابتدا داخلِ "غذا ساز" ریختم و خرد و با هم مخلوط کردم، سپس آنها را داخلِ "آرام پز" بمدت یکساعت حرارت دادم و با برشهایی از نان باگت که برشته شده بود، جلویش گذاشتم که خورد و صدایش هم در نیامد. ایده از سایت Realhousemoms.com بود و اسمش "پیتزا - دیپ" هست و من بی تقصیرم. دستور "سس پیتزا" را میتوانید در اینجا ، ببینید.
۱۳۹۳ خرداد ۳۱, شنبه
جشنِ یلدای تابستانی در سوئد
برعکسِ ما ایرانیها که بلندترین شبِ سال (یلدا) را جشن میگیریم، سوئدیها بلندترین روزِ سال را که امروز است را جشن میگیرند. دیشب را، برای استقبال بدامن طبیعت رفتند و با هیزم و ذغال آتشی افروختند و گوشتی کباب کردند و خوردند و همراه با توت فرنگی، تا خرخره نوشیدند. الان هم که من این پست را میگذارم، اکثراً یا خواب هستند و یا اینکه بیدار شده اند و از "سردرد" مینالند. اما من که اینروزها چلاق هستم و در "مرخصی استعلاجی" بسر میبرم، در خانه ی دوست داشتنیِ خود, باقی ماندم و یک همبرگرِ خانگی برای خودم فراهم نمودم و نوشابهای برای خودم باز کردم و چون پای بیرون رفتن و خرید کردن نداشتم، به جای توت فرنگی، "ترب قرمز" گاز زدم. جای شما دوستانِ وبلاگی که اینروزها حالی از من نمیپرسید، خالی بود.
۱۳۹۳ اردیبهشت ۳۰, سهشنبه
۱۳۹۳ اردیبهشت ۶, شنبه
۱۳۹۳ فروردین ۱۷, یکشنبه
۱۳۹۲ اسفند ۱۹, دوشنبه
۱۳۹۲ اسفند ۱۰, شنبه
۱۳۹۲ اسفند ۷, چهارشنبه
قیمه لا پلو - آرشیو
قیمه لا پلو "قیمه شاه عباسی"، غذا ی مناسب روزهای اسفند ماه و خونه تکونی. دستورش را "در اینجا" بخوانید.
۱۳۹۲ بهمن ۲۳, چهارشنبه
کوفته دست بگردن
عدهای (بخصوص جوانان)، میخندند و مسخره میکنند و میگن: "خب واسه چی چار ساعت میایستید و این مایه ی کوفته را کروی و قلقلی میکنید؟ این مایه را در آب و رب گوجه بپزید و مثل آش با قاشق بخورید"، غافل از اینکه مایه ی کوفته وقتی به شکل کوفته در میاد، مزههای موّادش در کنار هم قرار میگیرند و بهخوبی با هم ترکیب میشوند و مجموعه ی خوشمزه تری را بوجود میارن. حتما توجه کرده اید وقتی کوفته ی شما به اصطلاح وا رفته و موادِ آنرا با قاشق خورده اید، هیچوقت مزه ی خوبِ کوفته را نداشته. انواع و اقسام کوفتهها را حداقل شش ساعت قبل از سرو کردن، درست کنید و در یخچال نگهداری کنید تا مزه مواد آن، فرصت پیدا کنند که بهخوبی با هم ترکیب شوند. در اینجا (سوئد) اون "کوفته ی سوئدی" را در خانهها با بهترین مواد و بهترین دستورها درست میکنند و همون موقع مصرف میکنند، اما همچنان معتقدند که کوفتههایی که در فروشگاهها فروخته میشوند، خوشمزه ترند. علتش هم اینست که کوفتههای فروشگاهها مدتی در یخچال مانده اند و خوشمزه تر شده اند.
باری، من نمیدونم وجه تسمیه ی کوفتههایی را که در عکس میبینید، چی هست و چرا اسمش "دست بگردن" هست، اما یکی از قدیمیترین و اصیلترین نوع کوفتههای ایرانیست که قدمتش شاید بزمان قاجار و حتا پیش از آن برسد. دستوری را هم که ضمیمه کردم، ورژن تهرانی و اصیل از این کوفته است که خوبه که بهمین صورت برای نسلهای آینده باقی بمونه.
۱۳۹۲ بهمن ۱۶, چهارشنبه
پنج قاعده
ترجمه ی جوکهای بیمزه ی سوئدی - بخش یازدهم
پنج اصلی که در زندگی باید بخاطر داشته باشید :
۱ - خوشبختی را با پول نمیشه خرید، اما گریه کردن زمانی که داخل یک ماشین مرسدس بنز نشسته باشی، خیلی دلچسب تر از موقعی ست که سوار یک دوچرخه باشی.
۲ - دشمنت را ببخش اما اسمِ لعنتی ش را همیشه بخاطر داشته باش.
۳ - به کسانی که دچار مشکل شده اند کمک کن و یاری برسان تا هر وقت دوباره دچار مشکل شدند، تو را بیاد بیاورند.
۴ - آدمهای زیادی هنوز زنده هستند فقط به این دلیل که کشتنِ آنها، پیگرد قانونی دارد.
۵ - این درسته که نوشیدنِ مشروب مشکلی را حل نمیکنه، اما از طرفی نوشیدنِ شیر هم هیچ مشکلی را حل نمیکنه.
۱۳۹۲ بهمن ۱۲, شنبه
پاستا سس بولونز - آرشیو
این کادر را "elisabet" پیشنهاد و توصیه کرد و مجبورم کرد که برای اولین بار دوربین را روی سه پایه قرار بدم (چقدر خوشحال میشه که اسمش رو اینجا ببینه). غذا هم همون سس بولونزِ تکمیل شده است که دستورش را میتوانید "در اینجا" بخوانید.
۱۳۹۲ بهمن ۹, چهارشنبه
۱۳۹۲ بهمن ۵, شنبه
والنتاین
والنتاین (۲ بار)، خدا نگهدارِ تو / بمیرد (۲ بار)، دشمنِ خونخوارِ تو
ما ایرانیها، هنوز نوزده روز به والنتاین باقی مونده، به پیشبازش رفته ایم و کیک خود را به شکل قلب درست کرده ایم، بیسکویت خود را به شکل قلب درست کرده ایم، قورمه سبزی را در بشقاب به شکل قلب سرو کرده ایم، با "موچین ابرو" نشسته ایم و دانههای انار را به شکل قلب کنار هم چیده ایم، سیرابی را با قیچی به شکل قلب بریده ایم، اما به تنها چیزی که توجه نکرده ایم، پیام و مفهومِ این روز است.
۱۳۹۲ دی ۳۰, دوشنبه
۱۳۹۲ دی ۲۹, یکشنبه
تقسیم کار بین زن و مرد
ترجمه ی جوکهای بیمزه ی سوئدی - بخش نهم
قانونِ "کباب درست کردن" در حیاط خانه:
۱ - خانومه میره خرید و تمام مواد و وسائل لازم را میخره و به خانه میاره.
۲ - خانومه گوشت را مزه دار میکنه.
۳ - خانومه سالاد و سایر چیزهایی را که باید در کنار کباب سرو بشه، مهیا میکنه.
۴ - خانومه گوشت و سایر مواد را به حیاط میبره و به آقاهه که کنار منقل ایستاده و آبجو میخوره، تحویل میده.
۵ - آقاهه شروع میکنه به درست کردنِ کباب.
۶ - خانومه به داخلِ خونه میاد و شروع میکنه به چیدنِ میز.
۷ - خانومه میاد تو حیاط و از اینکه کبابها خوشگل شده اند، از آقاهه تعریف میکنه.
۸ - آقاهه کبابهای آماده شده را از روی منقل برمیداره و میده به خانومه که ببره سر میز.
۹ - مهمانها از آقاهه بخاطر کباب، تعریف و تشکر میکنند.
۱۰ - خانومه میز شام را جمع میکنه و آقاهه هم یک لیوان آبجو برای خودش میریزه.
۱۳۹۲ دی ۲۳, دوشنبه
خوراکِ سوئدیِ "گوشت و شوید" Dillkött
استقبالی که هفته ی پیش از "کوفته ی سوئدی با متن فارسی" در وبلاگم شد و هموطنان محبت کردند و آنرا بطور گسترده در "گوگل پلاس" به اشتراک گذاشتند، مرا به ادامه ی کار با غذاهای فرنگی تشویق کرد. به واقع هم "سبد غذا یی ایرانی" بیشتر از بیست سی تا غذا در خودش جای نداده است که باز هم از نظر تعداد، خیلی غنی تر از سبدهای غذا ییِ کشورهای دیگر است. اما نسل جوان و پویای امروزی (چه ایرانی و چه خارجی)، فقط به سبد غذا یی کشور خودش اکتفا نمیکنه و خواستارِ تنوع بیشتر در "دنیای مزه ها" شده است. همبرگر، لازانیا و پیتزا در اثر همین پویایی در دنیای مزه ها، انقدر در ایران، با اقبال روبرو شدهاند . شاید هنوز هم باید بگردیم و از گوشه کنار دنیا، غذاهایی با طعم و کارکترِ جدید پیدا کنیم. دنیا کوچک شده و تمام ملیتها با کمال میل و با اشتهای زیاد، غذاهای کشورهای دیگر را میچشند و به سفره ی غذا ی خود اضافه میکنند.
اینبار من خورشت معروف "گوشت و شوید" را که یکی از غذاهای اصیل و محبوب در سوئد است را برای معرفی انتخاب کرده ام. ضمناً از هفته پیش یک آتلیه ی کوچک، برای عکسبرداری در فصل سیاه و تاریک زمستان را، در گوشهای از خانهام راه اندازی کردهام که امیدوارم از کیفیت عکسهایی که در این آتلیه میگیرم، راضی باشید. پست مربوط به "کوفته سوئدی" اولین محصولِ این آتلیه بود که البته ایرادهای کوچکی هم در رابطه با سایهها داشت که در این پست رفع شده است.
اینبار من خورشت معروف "گوشت و شوید" را که یکی از غذاهای اصیل و محبوب در سوئد است را برای معرفی انتخاب کرده ام. ضمناً از هفته پیش یک آتلیه ی کوچک، برای عکسبرداری در فصل سیاه و تاریک زمستان را، در گوشهای از خانهام راه اندازی کردهام که امیدوارم از کیفیت عکسهایی که در این آتلیه میگیرم، راضی باشید. پست مربوط به "کوفته سوئدی" اولین محصولِ این آتلیه بود که البته ایرادهای کوچکی هم در رابطه با سایهها داشت که در این پست رفع شده است.
۱۳۹۲ دی ۱۷, سهشنبه
Aflatoon`s Smoothie اسموثی افلاطون
دیروز مراسم عید (کریسمس) در اینجا تموم شد و امروز، روزنامهها سفارش کرده بودند که با میوههایی که از روزهای عیدتون باقی مونده، "اسموثیِ افلاطون" درست کنید که خیلی با خاصیته و با خوردنش، مثل حضرت عیسی به آسمون میروید.
نقش آفرینان بترتیب حروف الفبا: آب آلبالو، آب پرتغال، انگور، سیب، چغندر، کیوی، گلابی، نارنگی و هویج
۱۳۹۲ دی ۱۶, دوشنبه
۱۳۹۲ دی ۱۲, پنجشنبه
شکلات پنجرهای (آرشیو)
ما ایرانیها دست از سر این "انار" برنمیداریم و دانههای آنرا توی همه چیز میریزیم، فقط مونده آنرا به کله پاچه و سیرابی هم اضافه کنیم.
دستور این شکلاتهای پنجرهای را در "اینجا" بخوانید
اشتراک در:
پستها (Atom)