کوفته سوئدی شاید اصیلترین غذا ی سوئدی باشه که از شهرت جهانی هم برخوردار هست.
برای درست کردنش بطوریکه بتونه چهار نفر را سیر کند، به مواد زیر احتیاج است:
- چهار صد گرم گوشت چرخ کرده گوساله با ۱۰% چربی.
- نیم دسی لیتر پودر سوخاری.
- یک و نیم دسی لیتر خامهای که رقیق است و زده نشده.
- یک قاشق غذاخوری پیازِ ریز رنده شده.
- یکعدد تخم مرغ.
- یک قاشق چایخوری سر خالی نمک
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه پودر شده.
- کره یا روغن برای سرخ کردنشون.
مقادیر خیلی حساس هستند و خوبه که دقیقا اندازه گیری بشه.
طرز تهیه ش خیلی ساده ست و فقط کمی حوصله میخواد:
ابتدا پودر سوخاری را در یک کاسه با خامه مخلوط کنید و بخوبی هم بزنید و بمدت پانزده دقیقه، کنار بگذارید. حتما میدونید که اگر پودر سوخاری را مستقیم به مایه ی غذا اضافه کنیم، اون غذا "مزه ی نون" را پیدا میکنه، پس بهتره قبلا آنرا با یک مایعی که در غذا بکار میره، مخلوط کنیم و مدتی بهش وقت بدیم. در اینجا هم پودر سوخاری را با خامه مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم.
گوشت، پیاز، تخم مرغ، نمک و فلفل را در ظرفی بریزید و مخلوطِ خامه و پودر سوخاری را به آن اضافه کنید و بخوبی ورز بدین تا مایه ی یکدستی بوجود بیاد.
این مایه خیلی چسبناکه و باید دستهای خود را با آب سرد خیس کنید و به کوفتهها فرم بدین. اندازه ی کوفتهها بهتره که کمی از گردو کوچک تر باشد. بیشتر از دو سوم از سطح ماهیتابه را با کوفتهها پر نکنید تا جای کافی برای غلطاندنِ کوفتهها وجود داشته باشد.
ابتدا کوفتهها را با حرارت بالا سرخ کنید، اما بمحض اینکه کمی رنگ قهوهای به خود گرفتند، حرارت را کم کنید تا کوفتهها در عرض حدود ده دقیقه، بخوبی مغز پخت بشوند.
معمولا کوفته سوئدی را با سیب زمینی آب پز و یا پاستا یا اسپاگتی و همراه با سس قهوه ای، سرو و میل میکنند، اما بسیار دیده شده که ما ایرانیها آنرا با چلو کره مصرف کنیم، چون مزهای شبیه به کباب کوبیدههای خودمون پیدا میکند.
نوعی از انواع مرباها و همچنین یک نوع خیارِ رنده شدهای که مدتی در سرکه و شکر خوابانده شده باشه، از واجباتِ این غذا ست. نوش جان
cafepersia.blogspot.com
پاسخحذف