مناسب با انواعِ مختلفِ پاستا، از جمله اسپاگتی
حتما بعد از چند سال آشپزی متوجه شده اید که طعم و مزه ی بادمجان فقط با دو نوع سبزی ایرانی، یعنی نعنا و جعفری، همخوانی دارد و با همدیگر ترکیب خوبی را بوجود میآورند و بادمجان را با (بهعنوان مثال) تره یا گشنیز نمیتوان ترکیب کرد. این سس هم بر اساس ترکیبِ بادمجان و جعفری تهیه میشود که مزه ی اصلی و غالبِ غذا را بوجود میآورند. میگوی بکار رفته در این سس را میتوان با گوشت چرخ کرده که با پیاز سرخ شده باشد را، جایگزین کرد و یا اینکه هر نوع گوشتی را از آن حذف کرد و یک سس خوشمزه ی گیاهی تهیه کرد.
به ازای هر یک کیلو بادمجان، صد گرم جعفریِ خرد شده را در نظر بگیرید. مقدار میگو را "ذائقه ی شما" تعیین میکند-
بادمجونها را خلالی ببرید، نمک بزنید و مدتی در آبکش نگاه دارید.
وقتی بادمجون را با پوست داخل غذا میریزید، علاوه بر اینکه از "آنتی اکسیدانی" که داخل پوستِ بادمجون وجود داره استفاده میکنید، غذاتون شکل بهتری هم پیدا میکنه، چون پوستِ بادمجون نمیگذاره که بادمجون له بشه و فرم خود را بعد از پخته شدن از دست بده
بادمجونها را داخل ماهیتابه گذاشته و روی آن بطور یکنواخت روغن مایع بریزید.
میگوها را داخل آبکش بریزید و روی آنها آب سرد بگیرید تا از حالت انجماد خارج شوند.
بادمجونها را سرخ کنید و نمک و زرد چوبه بزنید.
جعفریهای خرد شده را در حدی در روغن تفت بدین که فقط رطوبتِ آنها گرفته شود.
میگوها را هم با حرارت کم و بمدت کوتاه تفت بدین.
حال میگو ها، بادمجونها و جعفریها را در یک قابلمه بریزید و مقدار آبی را که فقط سطح مواد را بپوشاند، به آن اضافه کنید و روی شعله ی ملایم حرارت بدین و همزمان به آن فلفل سیاه، رب گوجه، زعفرانِ دم کرده و مقدار کمی خامه اضافه کنید و نمکِ آنرا بچشید. سس را تا زمانی که آب آن بخار شود و از بین برود، حرارتِ ملایم بدهید.
بعد از آماده شدنِ سس و ریختنِ آن به روی پاستا، میتوانید مقداری "کره ی طعم دار" به آن اضافه کنید.
نوش جان با یک لیوان آبجو که بیشتر از هر نوع نوشیدنی، با این غذا همخوانی دارد.
در اینجا فقط جعفری با فلفل قرمز جایگزین شده و سایر مواد و طرز تهیه همان است که بود
Ba salam man dar swed zendegi mikonam mikhastam age momkenekomakam konid, wholemeal va whole wheat flour be swedi kodom ard myshe, mamnun misham age komakam konid,
پاسخحذفسلام خانم. این whole را سوئدیها fullkorn ترجمه میکنند در نتیجه whole wheat flour به سوئدی Fullkorn Vetemjöl میشه که در فروشگاهها برای خرید موجوده، اما meal را انگلیسیها به آردهایی غیر از آرد گندم میگویند و در سوئد غیر از گندم سه نوع دیگر دانههای شبیه به گندم ( Sädesslag) وجود داره که بترتیب Råg, Korn و Havre نام دارند که شما بنابر ذائقه ی خودتون میتونید یکی از این سه تا را بجای Whole meal flour انتخاب کنید، بهعنوان مثال Fullkorn Rågmjöl که آرد جوی سبوس دار هست. موفق باشین
حذفخیلی عالیه یه سس جدید و خوشمزه :)
پاسخحذفسلام، خوشمزه بودنش را تضمین میکنم، نوش جان :)
حذف