پست‌های پرطرفدار

۱۳۹۱ مرداد ۹, دوشنبه

خورش کرفس با دستور کلاسیک



خورشت کرفس جزو آندسته از خورشت‌های ایرانی‌ ‌ست که هیچگونه حبوباتی در خود ندارند.

خورشت کرفس معمولا با حجم برابر گوشت و کرفس خوشمزه تر میشود. منظور از حجم برابر اینست که به همان اندازه (از نظر حجم) که گوشت برای این خورشت در نظر می‌گیرید، به همان اندازه هم کرفس خرد کنید. نعنا و جعفری هم فقط به این خورشت طعم میبخشند و اندازه ی آنها باید با مقدار گوشت و کرفس تناسب داشته باشد. طرز تهیه ی این خورشت بسیار آسان است، اما باید با دقت و علاقه درست شود. در زیر بطور فشرده و با زبانی خاص طرز تهیه ی این خورشت شرح داده شده. 

قورمه (قدیمها به گوشت و پیاز تفت داده شده قورمه میگفتند) که مدتی‌ در آب جوشیده باشه و گوشت آن بخوبی پخته شده باشه و همچنین نعناع, جعفری و کرفسِ تفت داده شده که بعد از پخته شدن گوشت,  به آن اضافه میشوند و حدود بیست دقیقه با همدیگر حرارت ملایم می‌بینند. در قسمتهایی از ایران مثل خراسان، به جای نعناع و جعفری، از رب گوجه استفاده میکنند یعنی‌ فقط کرفس و رب گوجه. هر دوشون خوش مزه اند. در هر دو مدل مقداری آبلیمو به آن اضافه می‌شه


برای زیبا تر شدن خورشت، کرفس‌ها را به درازای ۵-۶ سانتیمتر خرد کنید و آنها را جدا از نعناع جعفری تفت بدین. جعفری را هم بتنهایی تفت بدین و ماهیتابه را از روی شعله بردارید و نعناع را به آن اضافه کنید و فقط کمی‌ هم بزنید. کرفس، نعناع و جعفری را که به این ترتیب تفت داده اید به گوشتی که بخوبی پخته شده است، اضافه کنید و در دقایق پایانی "کمی‌ " آبلیمو به خورشت اضافه کنید.


۵ نظر:

  1. خیلی خوشمزه ست و خورش محبوب منم هست.دست گلتون درد نکنه.منم ساقه های کرفس رو توی خورش همین قد و قواره ای دوست دارم و جدا تفت می دم و کمی دیرتر می ریزم یعنی با سبزی نه...چرا؟ خب واسه اینکه دوست دارم خیلی نرم نشه و زیر دندون بیاد!!!

    پاسخحذف
  2. dasteton dard nakone aghaye kafai ama man karafso nim saat gozashtam ba gooshte pokhte bepaze bazam seft mond, fekr konam bastegi be jense karafs dare

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سر شما درد نکنه، قابلی‌ نداشت. یعنی‌ شما کرفس رو اول تفت دادین و بعد نیم ساعت هم همراه با گوشت پختید، با این‌حال به اندازه کافی‌ نرم نشده بود؟ در اینصورت همانطور که گفتین باید کرفسِ مخصوصی باشه. البته برای من هم با بیست دقیقه پختن، زیاد نرم نمی‌شه و بخوبی شکلِ خودش رو حفظ می‌کنه، که من هم همینطوری می‌خوام

      حذف
  3. bandeh be onvane 1 karshenase taghzieh v az doustdaranetan hastam. vaaaaay khodaye man cheghadr TAFT....TAFT ....akha shoma ke fahim hastid, inghadr behdashte ghaza, tavajoh be kontrole kaifiate ghaza...ro fadaye mazeh nakonid. inghadr tabaeiiat az sonnat ham khob nist. jaei ke dar osoule ghazaye salem, ta,kid be sorkh nashodane sabzijat, masrafe kame namak v shekar, tarjihe pokhte tanori ya zoghali ya bokharpaz ast, chera inghadr khodetoun ro be zahmat miandazid?

    bebinid ke mohagheghin az masarfe ingoneh ghazaha baraye jologiri az saratanha v bimarihaye ghalb o orough mardom ra barhazar midaran. shoma ham haghan ba vasvas v deghate balaei kar mikonid, amma haife ke in nokat ro KAMTAR lahaz mikonid. jahaei dideham ke akhiran be in nokat eshareh kardehied. salamat bashid hamisheh.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خانم کیمیا ی گرامی‌، گفته‌های شما را کاملا از روی مصلحت و حسن نیت میدانم، اما اجازه بدین وقتی‌ مهمانهایم رفتند، در یک فرصت به‌عنوان آشپز (من) و کارشناس امور تغذیه (شما) بحث و تبادل نظر داشته باشیم

      حذف