پست‌های پرطرفدار

۱۳۹۲ آبان ۲۶, یکشنبه

اکبر جوجه


معروف است که آمریکایی‌ها در "طبخ مرغ" حرف اول را میزنند و بیشتر از ده نوع روش و رسپی برای پختن مرغ دارند که "کنتاکی‌ و سنت لوئیز" از معروفترینِ آنهاست. اما اینبار یک رسپی از یک هموطن غیور از خطه ی سرسبزِ مازندران رسپی‌های آمریکایی‌ را به مبارزه دعوت کرده. خانمها آقایان، این شما و این اکبر جووووووجججججه 
مواد لازم فقط یک جوجه به وزن تقریبی یکهزار و دویست گرم هست و مقداری آب لیمو، آب نارنج (یا رب نارنج)، نمک و کره ی خوب و اعلا برای سرخ کردن.


چیزی که "اکبر جوجه" را از سایر رسپی‌ها ممتاز می‌کنه اینه که جوجه مدتی‌ در آب و نمک و آب لیمو و آب نارنج می‌خوابه و این مزه‌ها را بخوبی به خودش جذب می‌کنه و دیگر اینکه فقط در کره یا روغن محلّی سرخ می‌شه. همین

طرز تهیه: جوجه را طبق عکس بالا به دو نیمه تقسیم کنید و آنرا بمدت حداقل دوازده ساعت در آب نمک و آب لیمو (دو عدد لیمو ترش) و آب نارنج (یکعدد نارنج و یا یک قاشق مرباخوری رب نارنج) در یخچال بخوابانید. سپس این نیمه‌های جوجه را در کره مرغوب سرخ کنید و در همان ماهیتابه با شعله ی کم و با در بسته بمدت حداقل یک‌ساعت حرارت بدین. جوجه‌ای که بمدت دوازده ساعت در آب قرار داشته، به اندازه ی کافی‌ با خودش رطوبت بهمراه دارد و لازم نیست در ماهیتابه حتا یک قطره‌ آب بریزید.


توصیه شده که "اکبر جوجه" را با پلو ی زعفرانی و رب انار میل کنید. من رب انارش را لبیک گفتم، اما نون باگت را جایگزینِ پلو ی زعفرانی کردم که خیلی‌ هم خوب و مناسب بود


با یاد و تشکری از خانم شف ابراهیمی 



۱۷ نظر:

  1. خیلی خوشمزه به نظر میرسه. ایشالا درستش می کنم
    فقط من همیشه با نمک و مقدارش مشکل دارم. چقدر باید نمک یا آب نمک استفاده کرد؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام خانم. آب و نمک را درست کنید و قبل از اینکه مرغ را داخل آن قرار بدین و به باکتری آلوده ش کنید، شوریِ آنرا بچشید. به اندازه ه کافی‌ باید خوش نمک باشه. وقتی‌ مرغ را داخل آب قرار میدین، سطح آب باید روی مرغ را بخوبی بپوشاند. آب لیمو و آب نارنج (و یا یک قاشق مرباخوری رب نارنج) را به آن اضافه کنید. موفق باشین

      حذف
  2. سلام استاد
    خیلی علاقه داشتم بدونم چطور این غذا رو درست می کنند. خیلی ازتون ممنونم شما من رو به یکی از ارزوهام رسوندید

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام، قابلی‌ نداشت. زنده باشین

      حذف
  3. سلام
    ممنون از رسپی عالیتون
    فقط من 2 نکته رو خوب متوجه نشدم.
    1- مقدار آب نمک چقدر باشه؟؟ آیا جوجه باید توش غوطه ور باشه؟؟ یا فغط کمی به اندازه ی آبلیمو و نارنج میریزیم؟
    2- اینطور که از عکس پیداست داخل ماهیتابه به عمق 1 سانت روغن هست. بعد از سرخ کردن جوجه داخل همون مقدار روغن 1 ساعت حرارت ببینه؟؟ نمیسوزه اگه این همه مدت تو روعن داغ رو گاز باشه؟؟

    پاسخحذف
  4. سلام خانم مریم. خوش آمدید. بله باید در آب نمک غوطه ور بشه، دو سه تا کامنت بالاتر را مطالعه بفرمائید لطفا. اون یک سانتیمتر مایع داخل ماهیتابه، فقط روغن نیست بلکه مقدار زیادی از آن آب است که از جوجه ی مرطوب به کفّ ماهیتابه سرازیر شده و شعله و حرارت در این یک ساعت باید آنقدر کم باشه که جوجه نسوزه. جنس و ضخامت کفّ ماهیتابه هم خیلی‌ تعیین کننده ‌ست. من از قابلمه ی استیل لبه کوتاه که شبیه ماهیتابه ‌ست، استفاده کردم که کفّ آن ۹ میلیمتر ضخامت داره. ضمناً جوجه‌ها باید با کره و یا روغن خوب محلی سرخ بشوند والّا طعم مخصوص "اکبر جوجه" را پیدا نخواهند کرد. اگر به پوست مرغ حساسیت ندارید، مرغ‌ها را با پوست استفاده کنید تا هر چه بیشتر به نسخه ی اصلی‌ شبیه شوند. موفق باشید

    پاسخحذف
  5. سلام و خسته نباشید,

    خیلی دوست داشتم بدونم این غذا چطور تهیه میشه بابت دستور خیلی ممنون
    یک سوال دارم اگر لطف کنید جواب بدید ,من انگلیس زندگی میکنم ولی اینجا نارنج تا به حال ندیدم میشه لطف کنید بگوید به جای نارنج چی استفده کنم و اسم نارنج به انگلیسی چی میشه
    خیلی ممنون برای وقتی که برای پاسخگویی میگذارید
    موفق باشید

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام و تشکر. من اینجا (سوئد) از مغازه‌های معروف به "مغازه ی عربها" یک نوع رب نارنج گرفتم و استفاده کردم، در انگلیس هم احتمالا اینجور مغازه‌ها وجود داره، اما اگر نبود به همون آب لیمو بسنده کنید چون نه لیمو و نه نارنج هیچکدام ردّ پای چندانی در مزه ی این غذا باقی‌ نمیگذارند، بلکه همانطور که در متن هم نوشته‌ام ویژگی‌ِ این اکبر جوجه در اینست که اولاً مرغ در آب نمک خوابیده می‌شه و نمک بخوبی در بافت‌های داخلی‌ِ گوشت نفوذ می‌کنه و دوم اینکه گوشت مرغ در "کره ی مرغوب" سرخ می‌شه، یعنی‌ حتا در غیبتِ لیمو و نارنج هم این غذا خوشمزه ‌ست. موفق باشین

      حذف
    2. ضمناً نارنج به انگلیسی‌ Sour orange می‌شه و میوه ی نارنج نه تنها در ایران، بلکه در لبنان و تمام کشور‌های شمال آفریقا که در ساحل دریای مدیترانه قرار گرفته اند، کشت می‌شه

      حذف
  6. خیلی ممنون,شاد باشید

    پاسخحذف
  7. سلام میرم که جوجه بخرم استاد. ممنونم

    پاسخحذف
  8. سلام استاد. ممنون از دستور پخت بسیار عالی شما. اگر براتون امکان داره لطفا یک دستور پخت برای طبخ مرغ درسته و همینطور بوقلمون بذارید لطفا، سپاسگزارم.

    پاسخحذف
  9. سلام استاد کفایی عزیز.
    امیدوارم که خوب باشید .
    من این غذارو درست کردم و واقعن خوشمزه بود و از شما بابت آموزش اون تشکر میکنم .
    غذاهای دیگه ای هم که شما آموزشش رو گذاشتید درست کردم از جمله مرغ سنت لوئیزاونم واقعن طعم بی نظیری داشت و یه عالم طرفدار .
    امیدوارم همیشه موفق و سلامت باشید.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم، نوش جان شما و اعضای خانواده

      حذف