پست‌های پرطرفدار

۱۳۹۱ مهر ۱۷, دوشنبه

آشِ بادمجون


این آشِ خوشمزه، ریشه در استان همدان و شهرهای نهاوند و تویسرکان داره. دستورش را دوست نازنینی در اختیارم گذاشت.



مواد لازم برای دو نفر:
نیم پیمانه (یک دسی‌ لیتر) نخود.
نیم پیمانه (یک دسی‌ لیتر) عدس.
دو عدد بادمجون متوسط.
دو قاشق غذا خوری آرد.
یک پیاز متوسط.
نیم کیلو کشک.
مقداری گوشت چرخ کرده که با پیاز و زردچوبه سرخ شده.
نعناع، نمک و فلفل و روغن مایع.
طرز تهیه:
نخود را از شب قبل خیس کنید و در آب بدون نمک، نیم پز کنید. عدس را به آن اضافه کنید و هر دو را با هم بپزید و سپس به آن نمک اضافه کنید - حبوبات در آبِ بدون نمک زودتر پخته میشوند.


بادمجون‌ها را بصورت مکعب‌های کوچک (نگینی) خرد کنید و در ماهیتابه جداگانه با روغن سرخ کنید و به نخود و عدس که در قابلمه در حال پختن هستند، اضافه کنید.


پیاز را پوست بگیرید، خرد کنید و تفت بدین و نمک و زرد چوبه بزنید و داخل قابلمه بریزید. دو قاشق آرد را در روغن سرخ کنید (در اصطلاح محلّی "برشتو" گفته می‌شه) و به مواد بالا اضافه کنید و مدتی‌ حرارت بدین تا جا بیفته و قوام بگیره - زیاد ظرف کثیف نکنید و برای بادمجون، پیاز و آرد میتوانید از یک ماهیتابه بترتیب استفاده کنید بدون اینکه آنرا بشویید - در انتها، کشک را به آرامی داخل قابلمه بریزید و بخوبی هم بزنید. آش را که حالا آماده شده است، داخل دو کاسه بریزید و بعد از سرد شدن، با نعناع داغ و سیر داغ و گوشت تزیین کنید. این آش سرد میل میشود و باید غلظت داشته باشد. از سبزی در این آش، نشانی‌ نمی‌بینیم.


در عکس زیر این آش را موقعی که با "بادمجون پوست دار"، پخته شده می‌بینید



۲۳ نظر:

  1. این آش خوشمزه ترین آشی هست که خوردم...اولش کلی ذوق کردم که منم اون دوست نازنین آقای کفایی!! لوووووووووول

    دستتون درد نکنه واقعا خوشگل هم شده...طعمش هم که می دونم محشره و به همه توصیه می کنم حتما درست کنن

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. شما از "نازنین" هم نازنین ترین

      حذف
    2. من الان تو ابرام...چه خوبه هوا اینجا :)))))))

      حذف
  2. من حتما این رو درست میکنم ، عااالیه ، دستتون درد نکنه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. شف رز گرامی‌، یادتون باشه که قول دادین

      حذف
    2. چشم در اولین فرصت :)

      حذف
  3. پاسخ‌ها
    1. شف الهام عزیز، آخرش یک راهی‌ پیدا می‌کنم که به آدرستون پست کنم

      حذف
  4. درود فراوان بر شما و خاندانتان باد. براستی که چه نیکو طبخ کرده اید. محمود

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. جناب شف محمود (من هر کس اینجا بیاد، یک "شف" به نافش میبندم)، از خاندان آثاری بر جای نمانده و ابوی سال پیش عمرش رو به شما داد و من خودم با این سنّ کمی‌ که دارم "بزرگ خاندان" شدم

      حذف
  5. به به آقای کفایی من نمی دونستم شما وبلاگ دارین وگرنه زودتر از اینا می اومدم اینجا. خیلی عالیه. دستتون درد نکنه. من با اجازه لینکتون رو گذاشتم تو وبلاگم. به نظرم بعضی وقتا آشپزی هم به اندازه ی نوازندگی ویولن سل هیجان انگیزه :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. شف شادی گرامی‌، از بودنتون خوشحالم.

      حذف
  6. این نظر توسط یک سرپرست وبلاگ حذف شد.

    پاسخحذف
  7. سلام آقای کفایی
    تا حالا اسم این آش و نشنیده بودم ولی کاملا مشخص است که خیلی خوشمزه است
    دستتون درد نکنه ***

    پاسخحذف
  8. سلام خانم شف لاله، امیدوارم یک موقع که حوصله دارین، درستش کنید و نوش جان کنید

    پاسخحذف
  9. وای که غش کردم من اینو فردا برا نهار درست میکنم البته بدون گوشت محشره مرسی <3

    پاسخحذف
  10. سلام جناب کفایی.بعد از مدتی توانستم به بلاکتان وارد شوم وسوپرایز شوم از پدیده خوشمزه ای به نام پیتزا(که شدیدا دوستش دارم و از شیوه های جدیدش همیشه استقبال میکنم) و همچنین این اش خوشمزه.باز هم تشکر به خاطر راهنمایی ها و تجربه های همیشه مفیدتان.ممنون.

    پاسخحذف
  11. way ba ejaze man ham in ash ra dorost mikonam chon ke ashege bademjoun hastam dar har gazaei ke bashe ;) kheyli mamnoun ,hamishe salamt o shad bashid ,(dihan

    پاسخحذف
  12. ذاینجا اصلا اب نریختین تو اش؟؟؟

    پاسخحذف
  13. سلام
    اين آش يكي از خوشمزه ترين آشهايي بود كه خوردم.براي هر كي هم درست كردم لذت برد
    ممنونم آقاي كفايي

    پاسخحذف
  14. من اينقدر اين آش رو دوست دارم كه جسارت كردم و چند سال بعد از پستتون دارم نظر مينويسم... راستش دوستتون يك ماده اوليه مهم اين آش رو فراموش كرده بهتون بگه. بلغور گندم اساس اين آشه در نتيجه آرد لازم نداره ... آبش اگه آب قلم باشه خوشمزه تر ميشه ، لوبيا سفيد هم داره البته و من تا حالا نشنيده بودم سرد خورده بشه ؛ حالا ايندفعه سرد ميخورم ببينم چه جوريه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. محبت کردین که نظر نوشتین. دوستم اهلِ تویسرگان هست و نظرِ شما را برایش فرستادم و جوابِ ایشون را خدمتتون همینجا مینویسم. اما من با کمالِ میل، تغییراتِ شما را اجرا خواهم کرد و نظرِ خودم را خواهم نوشت. این آش را به خاطر علاقه‌ای که به مزه‌اش دارم، با فاصله‌های خیلی‌ کم درست می‌کنم

      حذف
  15. منم چون يه نصفم ملايريه اين آش رو زياد خوردم ... از نظر من سلطان آشهاست. مقام هاى بعدى رو هم بترتيب به آش جودوغ و ترخينه ميدم... به به

    پاسخحذف