پست‌های پرطرفدار

۱۳۹۱ شهریور ۲۷, دوشنبه

کباب ترش گیلانی


کباب ترش گیلانی در حقیقت تکه‌های گوشت "ماریناد شده" هستند که بعد از چند ساعتی‌ به سیخ کشیده میشوند و روی آتش ذغال یا کباب پزه برقی و یا در فر‌، گریل میشوند.


مواد لازم برای سس و یا مایه ی ماریناد به ازای هر نیم کیلو گوشت:
- یکعدد پیاز درشت.
- یک قاشق غذا خوری سبزی محلّی چوچاق. آلترناتیو، گشنیز و جعفری خرد شده که من استفاده کردم.
- صد گرم گردوی چرخ شده.
- یک قاشق غذا خوری رب انار ترش که جایگزین نداره و باید حتا اگر شده، از زیرِ سنگ پیداش کرد. اگر تو ایران پیداش نکردین، بیاین از اینجا (سوئد) بخرید و برگردید.
- دو قاشق غذا خوری روغن مایع. خودِ گردو هم یکمقدار سطح کباب را با روغنِ مفیدِ خود، چرب می‌کنه.
- نمک و فلفل.
- گوجه فرنگی‌ هم که به تعداد دلخواه همراه با این کباب گریل می‌شه.
تکه‌های گوشت را در این مایه ی ماریناد بین ۸ - ۱۲ ساعت در یخچال بخوابانید، سپس به سیخ بکشید و بیکی از سه نحوهٔ‌ای که در بالا ازش یاد شد، گریل کنید.
من همراه با این کباب، کته‌ای هم فراهم کردم اما بیشتر با باقالی پخته مصرفش کردم که بخوبی جای کربوهیدرات‌های دیگر رو میگیره.



توجهتون روبه یکی‌ دو تا عکس "هنری - حرفه ای" از این غذا جلب می‌کنم :))



۱۳ نظر:

  1. خیلی عالی شده و عکسها هم خیلی زیبا هستند.

    یه سوال یعنی اصلا دوست نداشتید یه سر آشپز باشید؟

    منتظرتونم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام خانم شف نگین، هنوز دیر نشده برای من. آشپز (بمعنی‌ کسی‌ که میتونه غذا بپزه) که شده ام، احتمالا بتدریج و با تمرین و ممارست، اگر عمری باقی‌ بمونه، سر آشپز هم خواهم شد :)

      حذف
  2. سلام سبزی محلی چوچاق از کجا میشه تهیه کرد؟ آلترناتیو هم یک نوع سبزیه؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام خانم فرناز. من "آلترناتیو" رو به جای کلمه فارسی "جایگزین" بکار بردم که خودم هم میدونم کارِ بدی کردم :). گفته می‌شه که جعفری و گشنیز جایگزین خوبی‌ برای اون سبزی محلّی هستند

      حذف
  3. فرناز جان
    دست شما درد نکنه، این دستور ترشه کباب که همان "بیه بزه" کباب شهسواری هست منو یاد قدیمهای خوشمزه انداخت.
    یک نکته قابل ملاحظه، برای نرم کردن گوشت میتوان از شیره انجیر استفاده کرد(فقط چند قطره ) ، برای جایگزین شیره هم میتوان از کیوی رنده شده استفاده کرد(نصف کیوی برای یک کیلو گوشت ).
    بسیار سپاسگزارم.
    نیما

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. مرسی‌ آقای مستوفی، محبت کردین

      حذف
  4. با پوزش، هدف ارسال متن برای حسین خان بود که محبت کردند و دستور رو به اشتراک گذاشتند.
    نیما

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. عیبی نداره نیما خان، اشتباه قابل برگشته :)

      حذف
  5. به به چه عالی است این کباب ترش شما.واقعا هم عکسها زیبا و هنری شده اند.ممنون.فکر کنم با جوجه هم خوب بشود.ایا در گیلان از گوشت گوساله برای این کباب استفاده میشود یا فرقی نمیکنه ؟ممنون جناب کفایی.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام خانم سلماسی، نمیدونم گیلان با چه گوشتی این کباب رو درست میکنند، اما من از گوشت مازه ی گوساله (entrecote) استفاده کردم.

      حذف
    2. مژگان جونم بله از گوشت گوساله تو گیلان استفاده میشه عزیزم

      حذف
  6. خیلی خیلی عالی شده آقای کفایی عزیز..البته توی گیلان گردو رو کاملا آسیاب می کنن که با مخلوط شدن با رب و ..... اصلا دیده نمیشه و زیر دندون هم نمیاد....ولی این کباب شما خیلی خوشمزه نشون میده مخصوصا با اون باقالی های کنارش

    پاسخحذف